Preskoči na glavni sadržaj

Bošnjaci, ne kupujte proizvode firme „Aleksandrija“ iz Zvornika

Firma „Aleksandrija“ d.o.o Zvornik je u vlasništvu Tomislava Kovača koji je bio ratni ministar unutrašnjih poslova manjeg bh entiteta. Poznato je da Međunarodni sud u Hagu, po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore, presudio da je Vojska RS i MUP RS počinili genocid u Srebrenici tokom rata 1992-1995. godine.

Protiv Kovača se vodi istraga od strane Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za genocid u Srebrenici i taj postupak će uskoro doći do faze podizanja optužnice.


Kovač je ranije svjedočio kao svjedok odbrane ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Stojanu Župljaninu i Mići Stanišiću. Pored toga, Kovač je dospio i na crnu listu SAD-a i Evropske unije kao je jedan od deset najznačajnijih pomagača u skrivanju Radovana Karadžića.

Kovačeva firma „Aleksandrija“ d.o.o ima proizvodnju i prodaju u Zvorniku i Istočnom Sarajevu i na tržište Bosne i Hercegovine plasira svoje proizvode: štrudle, namaze, keksove, slane štapiće i slično. Proizvode ove firme možete vidjeti na njihovoj web stranici.

Pozivamo Bošnjake da ne kupuju proizvode ove firme jer kupovinom njihovih proizvoda podržavaju onoga pod čijim je patronatom ubijeno najmanje 8 000 Bošnjaka!

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.