Preskoči na glavni sadržaj

SRAMOTNO I BEZOBRAZNO: Ovako je obilježen Dan Republike Srpske u Srebrenici - VIDEO

"Dan Republike Srpske obilježen je svečanom akademijom u Kulturnom centru Srebrenica. Poručeno je da je Srebrenica u Republici Srpskoj i da je neophodno zaštiti srpski narod koji ovdje živi, a koji je, kako je istaknuto, diskriminisan u odnosu na Bošnjake.

Poruka prijema u Srebrenici je da su ovoj opštini, više nego bilo kojoj drugoj, potrebni tolerancija i kompromis radi stvaranja uslova za brži i ravnomjerniji razvoj, ravnopravnost i suživot svih njenih stanovnika, te perspektivniju budućnost u okviru Republike Srpske.

-Obaveza nam je da sačuvamo, i to nam je najbitnije, našim pokolenjima ovo što imamo trenutno i što je na neki način vrlo značajno i međunarodno priznata a to je Republika Srpska istakao je Momčilo Cvijetinović odbornik u SO Srebrenica.

Posebnu pažnju treba posvetiti porodicama poginulih boraca čiji su najbliži dali svoje živote da bi svi mi danas živjeli u miru, istaknuto je na skupu.

-Republiku Srpsku su stvorili i u njene temelje su ugrađeni mnogi životi srpskih boraca, mnogo je ratnih vojnih invalida koji su ostali i zaradi njih i naših pokoljenja moramo čuvati, jačati i više cijeniti Republiku Srpsku nego što je to bilo do sada, rekao je na ovom skupu Miloš Milovanović, sekretar Boračke organizacije opštine Srebrenica.

Kako su organizatori skupa istakli, Republika Srpska je najveći uspjeh srpske politike u poslednjem vijeku. Iako se, kako kažu, obilježavanje Dana Republike Srpske u Srebrenici osporava, značaj ovog dana je neupitan.

-Bošnjačka politika ovih dana je pokušala osporiti obilježavanje Dana Republike Srpske u Srebrenici, mi to evo danas pokazujemo da to nećemo dozvoliti, jer je Republika Srpska izraz, želja i volja srpskog naroda, istakao je Radomir Pavlović predsjednik SO Srebrenica.

Svečanoj akademiji ni ove godine nisu prisustvovali predstavnici Bošnjaka u lokalnoj vlasti.
Pred ipak mnogobrojnom publikom su nastupili članovi crkvenog hora, dok su učenici osnovnih i srednjih škola iz Srebrenice u čast rođendana Republike Srpske predstavili svoje literarne radove."

(Cijeli tekst je preuzet sa portala prijateljisrebrenice.org, te za stavovi, mišljenja i tvrdnje u tekstu ne odražavaju uređivačku politiku portala Moje Podrinje)

POGLEDAJTE KAKO JE REPUBLIKA SRPSKA DOŠLA U SREBRENICU I PRESUDITE SAMI JE LI KOREKTNO OBILJEŽAVATI DAN RS U OVOM GRADU:

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.