Preskoči na glavni sadržaj

Pogledajte kakva je bajramska manifestacija realizirana u Zvorniku…

Tim Kafe "Bosna" Sapna osvajač je osmog po redu bajramskog turnira Zvornik 2014, titulu su osvojili pobijedivši u finalu ekipu „Preporod“ Osmaci iz Šehera rezultatom 1:0. „Ovogodišnja kulturno-sportska manifestacija „Bajramski turnir u malom nogometu Zvornik 2014“ uspješno je po osmi puta organizirala Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ općinsko društvo Zvornik uz prijatelje i pokrovotelje ove manifestacije.

 

Tradicija se nastavlja, na nama je da je održimo, lično dok sam živ ja i moji saradnici trudit ću se i dati sve od sebe da ovo ima tradiciju i kontinuitet“ riječi su predsjednika „Preporoda“ Zvornik profesora Amera Redžića na samom otvaranju turnira.

Pored sportskog dijela manifestacije koji je realiziran trećeg dana Bajrama ove godine, sve ja započelo 29.jula drugog dana Bajrama i to obilaskom kompleksa „Memorijalnog centra“ u Memićima gdje su obiđeni mezarluci ubijenih Zvorničana u vremenu agresije na Bosnu i Hercegovinu. Broj prijavljenih ekipa ove godine koje su stekle pravo učešća je 34. Pored sportskog dijela programa koji je realiziran 30.jula, kulturni program izveden je prije početka polufinalnih utakmica od 20 do 21 sat.

U kulturnom programu nastupili su KUD „Merak“ iz Sapne i hor „Mošus“ Brčko koji su osvojili simpatije svih prisutnih u dvorani. Na ovogodišnjem turniru prisustvovalo je oko 3 hiljade ljudi.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je općina Zvornik,  a prijatelji koji su pomogli da se realizira ova manifestacija na najbolji mogući način su: Zlatni ljiljani Zvornika, Market „Čaršija“ Kozluk, Čađoprevoz, web stranica MojePodrinje.com, SDA Zvornik, Drina st. Luis, Voćar-Promet Glumina, Kafe Bosna iz Sapne, MZ Međeđa, g-din Ramiz Čivić, Medžlis islamske zajednice Zvornik, radio Glas Drine, Akva vita Osmaci i mnogi drugi koji su uveličali ovogodišnju bajramsku manifestaciju u centru Zvornika na obalama rijeke Drine.

Manifestaciju je otvorio načelnik općine Zvornik g-din Zoran Stevanović, a u ime organizacionog odbora dodijelom nagrade za prvo mjesto Ilijaz Miralemović je zatvorio ovogodišnju manifestaciju.

Izvor: preporod-zvornik.org

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.