Preskoči na glavni sadržaj

(MONSTRUOZNO) OČUH UBIJENOG DJEČAKA ŠOKIRAO SVE U SARAJEVSKOJ SUDNICI: “Vodila je ljubav sa nama dvojicom, a onda…”

Očuh zvjerski ubijenog dječaka Smaje, Salih Arnautović je i danas pred Vijećem krivicu za smrt prebacio na njegovu nevjenčanu suprugu Enu i njene roditelje
Svjedočenjem bračnog para Mehmeda i Mirsade Ramić, te optuženog Saliha Arnautovića (29) danas je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić, nastavljeno suđenje Arnautoviću, te Eni (25), Muniri (62) i Emiru Lipa (57), optuženim za smrt dječaka Smaje Ćesira iz Hadžića, koji je imao tri i po godine kada je monstruozno ubijen, 25. februara prošle godine.

Arnautović je i danas pred Vijećem, kao što je to i prilikom davanja iskaza istražiteljima krivicu za smrt dječaka prebacio na njegovu nevjenčanu suprugu Enu i njene roditelje, piše Avaz.ba
– Enu sam upoznao preko mog prijatelja Jasmina Hodžića s kojim je došla kod mene na vikendicu u Miševiće. Oni su tu vodili ljubav i kada je krenula na autobus rekla mi je da njoj treba pravi mušakarac koji će brinuti o njoj. Tada nije rekla da ima djecu, nego je kazala da su djeca od njenog brata iako sam ja njoj sve ispričao o svom životu. Nakon izvjesnog vremena Ena je opet došla na vikendicu i bila 20 dana. Tada je i sa mnom i sa Jasminom vodila ljubav i ja sam je htio ostaviti jer s takvom ženom nisam želio biti. No, ona nije htjela ići iz vikendice. Odlazila bi na dva-tri sata, vratila se i govorila da su je roditelji istjerali iz kuće – pojasnio je Arnutović svoje upoznavanje sa Enom, dodavši da je nakon nekog vremena pozvala ga na večeru u kuću u kojoj je živjela sa roditeljima i da je on tada češće počeo dolaziti kod njih.
No, Arnautović je ustvrdio da je tek tada doznao da su djeca Enina, i da je ih je prilikom svakog dolaska zaticao pod stolom u kuhinji. Potom je Arnautović, kako je kazao, počeo češće tu da boravi, a vidio je da Ena, Munira i Emir često tuku djecu.lipe-5– Jedne noći je Smajo plakao i govorio: “Ena uzmi me”. Ena nije htjela ustati da ga smiri. U sobu je ušao Emir Lipa s kaišem. Uzeo je dječaka i u mraku ga bacio. Dječak je letio kroz mrak i udario o zid. Meni je rekao: “Šuti, ti se ne miješaj” te ga je nastavio tući još dva-tri sata – izjavio je Arnautović.
On je dodao da je Enu bio napustio zbog maltretiranja dječaka i otišao u Miševiće, ali da je ona došla za njim i molila ga da se vrati, govoreći da je trudna.
– Ena je tukla Smaju kaišem, oklagijom i drugim predmetima, a vukla ga je i za genitalije. Meni je kada bih je pitao za povrede govorila da su djeca pala, spotakla se i slično. Govorio sam joj da ne tuče djecu i ako vidim još jednom povrede na djetetu da ću ja njoj iste nanijeti. Kobnog dana došao sam u kuću oko osam sati ujutru da uzmem neke svoje stvari jer sam htio odseliti od njih. Donio sam neko željezo i mesing te ga dao Emiru da ode da ga proda da djeca šta imaju jesti. Ena je spavala, a Smajo je stajao pored nje, i rukama se držao za krevet. Izgledao mi je izbezumljeno. Probudio sam je i pitao šta je sa djetetom. Ona je kazala da se ne miješam gdje mi nije mjesto, a potom nam je napravila doručak – ustvrdio je danas Arnautović.
Nakon toga, kako je kazao, rekao je Eni da je napušta.
– On je tada poludila. Pojačala je muziku na tranzistoru, a Smaju je tjerala da hoda. Ja sam otišao u tolaet a kada sam se vratio vidio sam dijete bez svijesti jer ga je ona u međuvremenu udarila šakom. Rekla mi je da će sve meni spakovati i mene optužiti, te je dodala da ja ne znam šta je još s djetetom rađeno. Pokušao sam Smaju osvijestiti i davao sam mu umjetno disanje, no on je samo povraćao i uneredio se. Skinuo sam mu odjeću i kada sam mu vidio tijelo zgrozio sam se. Tada je utrčao Emir, te sa komšijom autom odvezao Smaju u Hitnu pomoć. Ena je sjedila mirno kao da se ništa ne dešava – tvrdi Arnautović.
On je tada, kako je ustvrdio danas, sjeo na biciklo i krenuo prema Domu zdravlja. No, Ena ga je nazvala i rekla da je Smajo umro i da će njega optužiti za sve. Prema njegovim riječima Ena je Smaju tukla jer je ličio na njegovog biološkog oca odnosno njenog prvog supruga.
– Nijedno krivično djelo koje mi se stavlja na teret nisam počinio. Da jesam ne bih čekao ovaj dan da mi se sudi, sam bih sebi presudio – kazao je na kraju Arnautović, prenosi Avaz.ba
Izvor: Doznajemo.com

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.