Preskoči na glavni sadržaj

VELIKA TUGA U PORODICI POGINULOG ŠEHIĆA: Otišao da zaradi hljeb za jednogodišnju bebu…

Šok, nevjerica i tuga ispred kuće Šehića u Dubravama kod Živinica. Automobili dolaze i odlaze. Komšije, prijatelji, rodbina i poznanici, izjavljuju saučešće Šehićima. Tješe ih. Nude pomoć.

Njihov sin, 27 – godišnji Adel, zajedno sa trojicom mladića, smrtno je stradao na Površinskom kopu u Dubravama. Ekipe spasilaca još uvijek nisu došle do njegovog tijela.


Ispred kuće su Adelov daidža Izet i tetak Hasan. Teško im je. Suze naviru na oči. Uprkos bolu i nezapamćenoj tragediji, nude nam sve potrebne informacije. Hasanu suze naviru na oči. Počinje nam pričati.

-Niko nije mogao ni sanjati da će se ovako nešto desiti. Svima nam je teško. Bio je divan i vrijedan mladić. Borio se za bolje u životu. Sve ovo još teže pada, kada se zna da iza njega ostaju supruga i jednogodišnje dijete, priča nam tetak Hasan.

Veli, Adel je živio u kući zajedno sa roditeljima, te dodaje da Šehići imaju još jednog sina. On je oženjen i živi nekoliko kilometara dalje.

-Šta čovjek da kaže? Jednostavno, tuga golema. Nije imao posla. Teška situacija ga je natjerala da ide, da zaradi hljeb za sebe i svoju porodicu. Prinuđen je bio da na ovakav način hrani svoju bebu, priča nam daidža Izet.

Dodatnu poteškoću, pojašnjavaju nam, u životu Šehića je predstavljala i činjenica da je i Meho, otac rahmetli Adela, teško bolestan. Operisao je i srce. Babo i majka su teško podnijeli gubitak sina. Tome svjedoče i intervencije ljekara hitne medicinske pomoći.

Izet dodaje kako je ova nezapamćena tragedija pogodila stanovnike i Živinica i Kalesije, općina iz kojih stradali mladići dolaze.

-Sve je ovo omladina, 25-26-27 godina. Ovaj mali ima, čini mi se, devetnaest. Ovo najbolje govori kakva nam je država. Mladi nemaju gdje raditi, a država ih tjera u smrt, priča nam Izet.

Okupljene komšije i drugi stanovnici Dubrava imali su dosta primjedbi na zapošljavanje u Rudnik Dubrave, koji se nalazi u sastavu Rudnika Kreka Tuzla.

-Rudnik nam je uzeo djedovinu, očevinu, a za nas ovdje posla nema. Nego, došli su tatini sinovi i vozaju se tu. Za našu djecu nema posla. To je sramota. Zato se ovakve stvari dešavaju“ ispričao je jedan od komšija.

Izvor: S.K./Faktor.ba

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.