Preskoči na glavni sadržaj

DOK PODRINJEM SLOBODNO HODAJU RATNI ZLOČINCI: Republika Srpska će kazniti trojcu Bošnjaka iz Vlasenice zato što su se slikali sa ljiljanima…

Više od 400 osumnjičenih za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine trenutno radi u policiji bh. entiteta Republika Srpska, SIPA-i kao i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, piše bh. novinska agencija Patria.

Kompletan spisak ratnih zločinaca koji rade u policijskim, vojnim i političkim strukturama Bosne i Hercegovine možete pogledati OVDJE.


Primjerice, novi šef policije u Brčkom Gorana Pisića sumnjiči se da je kao pripadnik policije Republike Srpske 1995. godine učestvovao u genocidu u Srebrenici.

Rukovodioc Odjela za istraživanje ranih zločina u Regionalnom uredu Tuzla Jovana Ilića također se sumnjiči da je učestvovao u genocidu u Srebrenici, zbog čega Majke Srebrenice već neko vrijeme traže njegovu smjenu, ali bezuspješno.

Jovica Mirosavljević, zamjenik komandanta specijalne jedinice SIPA-e također se sumnjiči za ratne zločine.
Ipak, iako se radi o ljudima sa najkravijom prošlošću, to vlastima u Bosni i Hercegovini i bh. entitetu ne smeta i oni svoje poslove obavljaju nesmetano.

S druge strane, u ovom trenutku vodi se disciplinski postupak protiv trojice Bošnjaka, koji su uposleni u Policijskoj stanici u Vlasenici. Njih trojica mogli bi odgovarati zbog toga jer su se slikali sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine.

Riječ je o policajcima Rašidu Zekiću, Esmiru Saračeviću i Elviru Patkoviću, prenosi Patria.

Glas Srpske piše kako je portparol Centra javne bezbjednosti „Bijeljina“ Aleksandra Simojlović potvrdila da je CJB Bijeljina pokrenuo provjere u vezi sa fotografijom na kojoj se nalaze policajci Policijske stanice u Vlasenici. Ako se utvrdi da se radi o bilo kakvim nepravilnostima, biće preduzeto sve što je predviđeno zakonom.

Izvor: Nap

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.