Preskoči na glavni sadržaj

VEHABIJE RIJEŠILE ZAGORČATI ŽIVOT POVRATNICIMA: Napad u Zvorniku je izgleda zaista teroristički…

20:46 Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH, kazao je za "Avaz" da su tužioci ove pravosudne institucije već na putu za Zvornik.

- Izdate su i instrukcije MUP-u RS i SIPA-i šta da rade na mjestu događaja - rekao nam je Grubešić.


Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), kako nam je potvrđeno, odmah je po saznanju o napadu izašla na lice mjesta koje osiguravaju pripadnici MUP-a RS.

O eventulanom uključivanju SIPA-e u vršenju uviđaja i drugih radnji i dokazivanja odlučit će nadležno Tužilaštvo. SIPA je u koordinaciji s MUP-om RS mobilizirala sve svoje obavještajne kapacitete radi prikupljanja saznanja i informacija u vezi s ovim događejem, potvrdila je za "Avaz" Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e.


Kako nezvanično saznajemo, ubijen je policajac Dragan Đurić, a Željko Gajić i Stevo Milovanović su ranjeni i zbrinuti u Opštoj bolnici u Zvorniku.

Također, nezvanično saznajemo da je napadač pred SJB Zvornik došao automobilom Golf 2 crne boje i izvadio pušku pumparicu i uz povike "Allahu ekber" krenuo da puca. Nezvanično, prvo je ubio Đurića, a u razmjeni vatre ranio druga dva policajca i tom prilikom je i on sam likvidiran.

Policija je blokirala taj dio grada i dugim cijevima obezbjeđuje mjesto zločina. Uviđaj još traje, ubijeni je još u prostorijama SJB Zvornik.



20:26 Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, potvrdio je za "Dnevni avaz" informaciju o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku. On je kazao da se, prema dosadašnjim informacijama s terena, napad može okarakterizirati kao terorizam.

- Jedan policajac je ubijen, dva su ranjena. Napadač je u stanicu upao s automaskom puškom, da bi kasnije u razmjeni vatre i on bio ubijen. Ono što sada znam mogu samo reći da je ovo nezapamćen slučaj i klasičan oblik terorizma - rekao nam je Mektić, dodajući da se radi o ataku na državu.

20:21 Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je za "Avaz" da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku okarakterisan kao "teroristički napad". Kako je kazao, on trenutno koordinira akcijom na područiju Zvornika.

Vasić nam je također potvrdio da je ubijen jedan policajac i napadač, a da je dvoje ranjeno. Istakao je da je još rano govoriti o identiteu napadača kao i ubijenog.

Dodao je da će uskoro biti više informacija o cijelom slučaju.

19:54 U policijsku stanicu u Zvorniku večeras u 19.10 sati uletila je nepoznata naoružana osoba i otvorila vatru na policajce. Prema nezvaničnim informacijama, u pucnjavi ima ranjenih, ali i smrtno stradalih.

Kako je javila BN televizija, ubijen je jedan policajac, a dvije osobe su povrijeđene i kolima hitne pomoći prevezene su u zvorničku bolnicu. Nezvanično, ubijen je policajac Dragan Đurić.



Kako je javila Srna, ubijen je i naoružani napadač, koji je u prostorije policijske stanice uletio uzvikujući "Allahu ekber!".

RTRS je javila kako je naoružani nepoznati muškarac u stanicu policije ušao sa dvije automatske puške, iz kojih je otvorio vatru na policajce. Policija je uspjela da savlada napadača i pri tome ga ubila.

Izvor: Avaz

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.