Preskoči na glavni sadržaj

SRAMNO PONAŠANJE JUSUFA NURKIĆA: Igrač koji je odbio reprezentaciju odlučio razvaliti i KSBiH?!

Nakon što je danas objavljeno pismo Jusufa Nurkića, u kojem je govorio o razlozima prestanka igranja za nacionalni tim zemlje u kojoj je rođen, pojavile su se i reakcije prozvanih.


'Ispovijest' Jusufa Nurkića: Zašto neću igrati za reprezentaciju BiH

Harun Mahmutović je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao da je pročitao pismo koje je mladi košarkaš Denvera uputio na adrese bh. medija. Stoga je odlučio da se povuče jer mu je dosadila priča o krivici, i njegovoj i krivici Saveza u cijeloj priči i ''slučaju'' koji se od povrede mladog centra napravila svih ovih mjeseci, piše Radiosarajevo.ba.

Ubrzo se na svom Facebook profilu oglasio i Dino Konaković.

Njegovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

"Danas opet telefoni zvone zbog teme za koju sam mislio, nadao se, da je završena.

Prije više od godinu dana je otišao sa priprema reprezentacije na pregled u Zagreb, rekao je da se vraća za dva-tri dana i nije se više vratio. Ljudi iz saveza su pokusali da stupe sa njim u kontakt, nije se javljao, poslao je preko novinara poruku da je povrijeđen i da neće igrati. Na zahtjeve ozbiljnog ljekarskog tima da se vrati i da oni pogledaju složenost povrede nije odgovarao.

Istovremeno, reprezentacija je vrijedno trenirala, svi igrači disciplinovani na čelu sa Mirzom Teletovićem koji je na te pripreme čak dosao ranije da bi se što bolje pripremio.

Timski sportovi ne trpe takvu vrstu nediscipline i nije korektno prema ostalim igračima tolerirati takav odnos pojedinca, savez je reagovao i upoznao javnost.

Čak su igrači, svi do jednog, napisali i objavili šta misle o svemu.
To Jusuf Nurkić i njegov menadžer Enes Trnovčević, onaj isti koji je iz BiH odveo u Sloveniju Begića, Preldžića, Omića, Rizvića i jos neke klince da igraju za druge reprezentacije zovu medijskom hajkom.

Sjećam se ushićenja Haruna Mahmutovića kad je otkrio da u Sloveniji postoji Jusuf i kad je odjurio da pokuša da ga vrati pod okrilje BiH zastave. Posebno se sjećam ushićenja kad je u tome uspio. Sjećam se kako se sa trenerima svađao da ga drže na pripremama mlađih selekcija dok se oporavlja od povreda, dok skida kilograme. Sjećam se kad je išao u Cedevitu da se svađa i traži da ga posude negdje da igra, sjećam se radosti kad je počeo da igra za Zadar, razgovora Harunovih sa Repešom kad se vratio u Cedevitu o statusu Jusufa Nurkića.

Posebno se sjećam Haruna kad se Jusuf ni njemu nije javljao nakon sto je napustio pripreme.

U nekom od razgovora za medije sam rekao pred EP u Francuskoj da bih sa zadovoljstvom dao ostavku na mjesto predsjednika KSBiH ako bi to značilo povratak Nurkića u nacionalni tim jer je sigurno on mnogo bitniji timu od mene.

Kad bi morao odlučivati između Haruna i Jusufa, ni tu ne bih imao dilemu, kao ni većina igrača sa kojim sam razgovarao.

Birao bih Haruna!

Čovjeka koji je najstrastveniji sportski radnik u BiH, koji je motor svih ovih uspjeha reprezentacija.

BiH je među 4 u Evropi do 18 godina, PRVAK JE EVROPE do 16 godina i iduće godine je učesnik SVJETSKOG PRVENSTVA kao jedna od ekipa kojoj se prognozira borba za medalju!!

Sutra je redovna skupstina KSBiH i ja od sutra nisam više predsjednik KSBiH, ističe mi mandat. Zbog obaveza vjerovatno neću ostati ni u UOKSBiH.

Nastaviću svim silama pomagati sve reprezentacije, Kanton Sarajevo je jedan od najvećih finansijera saveza, biće mi sad još lakše.

Biću presretan ako Jusuf Nurkić ipak odluči da igra za zemlju u kojoj se rodio.
Biću nesretan ako ovakav njegov odnos demotiviše Haruna Mahmutovica i odvoji ga od saveza.

Nadam se da nove generacije, Musa, Sikiraš, Atić, Čampara, Buza, Gegić, Glogovac, Vrabac, Penava, Manjgafić, Mutić, Janković, Čerkezović, Aleksić, Antunović, Durmo, Nedim Đedović, Hadžić i ostali, neće nikad kalkulisati kad je u pitanju dres jedine nam domovine !!

p.s.

Nakon što je otišao sa priprema, napisao sam poruke Nurkiću u inbox na Facebooku, i tako sam pokušao stupiti u kontakt sa njim. Blokirao me ubrzo. Nakon nekoliko mjeseci sam opet pokušao sa svog drugog profila, nikad nije odgovorio.

Evo tri slike, pokušaj naše konverzacije kao dio "hajke" i pritiska", napisao je na svom Facebooku, Dino Konaković.

Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)

Piše: zmajevibih7.blogspot.com

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.