Preskoči na glavni sadržaj

STRAVA NA CESTI: ‘Citroen’ sa osam djevojaka zabio se u drvo, dvije na mjestu mrtve…

Dvije mlade, pretpostavlja se maloljetne djevojke poginule su u stravičnoj nesreći koja se dogodila na Puljskoj cesti od Fažane prema Puli u nedjelju dvadeset minuta nakon ponoći.

U nesreći su četiri djevojke povrijeđene, doks du dvoje vozačica i suvozačica, su prošle bez povreda.


U automobilu marke “citroen” pulskih oznaka nalazilo se ukupno osam djevojaka koje su se kretale prema Puli. Cesta Fažana – Pula je od 00.30 do iza 3 sata bila zatvorena za sav promet, a vozači su preusmjeravani okolnim pravcima.

Prometna nesreća se, prema neslužbenim informacijama, dogodila kada se osam djevojaka u ‘citroenu’ kretalo od Fažane prema Puli te se vozilo iz nepoznatog razloga u blagom lijevom zavoju zanijelo i u klizanju prešlo preko lijeve, suprotne kolničke trake i lijevom zadnjom stranom udarilo u stablo pored ceste, ztim se zarotiralo i zaustavilo djelomično na travnatoj površini.

Od siline udarca jedna djevojka je izbačena iz vozila na travnatu površinu s desne strane kolnika i na mjestu je preminula, dok je druga preminula djevojka bila pored automobila.

Pored policije, na mjestu događaja bili su pulski vatrogasci, cestarska služba te zamjenica općinskog državnog odvjetnika Kristina Baćac, koja je tokom uviđaja za Glas Istre dala prvu, doduše šturu, izjavu budući da je policija još mjerila i fotografirala zatečeno stanje.

– Dogodila se prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba, a također su dvije mlađe ženske osobe smrtno stradale. Njihov identitet nam tokom uviđaja još nije poznat. Više osoba, njih četiri, je prebačeno u pulsku Opću bolnicu na liječenje, a raspolažemo podacima da je u vozilu bilo ukupno osam ženskih osoba. Uglavnom, dvije osobe su mrtve, četiri su ozlijeđene, sa za sada nepoznatom kvalifikacijom ozljeda jer su još na pregledu, i dvije su bez, odnosno nemaju teške ozljede, ali će i one biti prebačene u bolnicu radi pregleda.

Bit će naložena obdukcija i vještačenje vozila, to je sve što za sada mogu reći, a ostale dokazne radnje ćemo obaviti slijedom kako ide, kazala je Baćac.

Više detalja o prometnoj nesreći bit će poznato kada policija obavi očevid.


Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)
Piše: Doznajemo.com/Glas Istre

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.