Preskoči na glavni sadržaj

VAHID HALILHODŽIĆ ŽESTOKO: Ova se izjava neće svidjeti reprezentativcima BiH…

Prvi je uvjerljivo u grupi, ambasador je Francuske i UEFA-e za nadolazeće Evropsko prvenstvo, najveći je trenerski autoritet u Japanu, ali nije sretan, piše Avazov Sport.

Nije sretan zbog vijesti iz domovine. Njegov je Velež u agoniji, a reprezentacija BiH nije uspjela u baražu za Euro.


Vahid Halilhodžić, selektor Japana, osamdesetih godina najbolji “centarfor” u jugoslovenskoj i francuskoj ligi, bivši evropski prvak s “plavima”, nosilac ordena “Legije časti”, o kojem su u Francuskoj pisane knjige i snimani dokumentarci, u ekskluzivnom intervjuu za Avazov Sport govorio je o bh. nogometu, japanskoj reprezentaciji, o svojim planovima…

Nema Vas u posljednje vrijeme u medijima?

– Tačno je da me nema, ali i da postoje razlozi zašto je tako. Razmišljao sam da se potpuno distanciram od medija – kaže Halilhodžić.

Ispali smo iz baraž od Irske, koja nije iz prve evropske klase?

– I ja mislim da je to protivnik koji se morao proći. Propuštena je velika šansa. Izgubljeno je desetak miliona eura. Nije samo gubitak u finansijskom smislu, posljedice su velike za sport, za našu ligu, za igrače… Čitam kako se proziva samo selektora, a to nije dobro.

Selektori uvijek plaćaju ceh ako se ne uspije?

– Zašto? Zašto bi treneri uvijek bili dežurni krivci. Bio je Ćiro Blažević, pa nekima nije valjao. Safet Sušić nas je odveo na Svjetsko prvenstvo, pa i on je napadan i otjeran. Sada ne valja Meša Baždarević. Ne mogu samo treneri biti krivci.

A, ko je po Vama odgovoran?

– Zašto ne prozovete igrače? Zašto njih štedite? Ne igra selektor. Ne možemo trošiti takva trenerska imena, a da igraju isti igrači. Zašto su oni privilegovani. Čemu su to zaslužili. Vi dobro znate da ima igrača koji se ne bore, ne daju u reprezentaciji kao u svojim klubovima. Njih trebate kritizirati. Eto, promijenit će se danas sutra Meša doći će neki drugi i šta poslije. Hoćemo li mijenjati samo trenere? Novinari ne bi trebali tako dijeliti odgovornost – rekao je Halilhodžić za Avazov Sport.

Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)

Piše: zmajevibih7.blogspot.com

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.