Preskoči na glavni sadržaj

"Želim igrati za BiH: Sa Pjanićem i Džekom možemo mnogo!"

Belgijski Gent u prošloj sezoni osvojio je svoju prvu šampionsku titulu u klupskoj historiji dužoj od 100 godina, a jedan od glavnih motora bio je Danijel Milićević, ofanzivni veznjak koji se sve više spominje kao budući Zmaj.

Belgijanci su odlični i u debitantskoj sezoni Lige prvaka, a za posljednji trijumf protiv Lyona zasluge pripadaju upravo Milićeviću.


Posjeduje bh. pasoš

Majstorski gol iz slobodnog udarca i asistencija u petoj minuti sudijske nadoknade za pobjednički pogodak najbolja su preporuka selektoru BiH Mehmedu Baždareviću, koji je pratio uživo ovu utakmicu.

– Drago mi je što sam upravo na ovom meču postigao gol i asistirao. Nakon utakmice sam razgovarao sa selektorom lice u lice, ali ne bih sada o detaljima razgovora. Moj dječački san je bio igranje u Ligi prvaka i u dresu reprezentacije. Jedan sam ostvario, sada čekam na drugi – kaže Danijel Milićević na početku razgovora za Faktor.

Fudbaler koji je rođen u Švicarskoj, a čiji su roditelji iz okoline Ugljevika odlučan je u namjeri da zaigra za BiH.

– Često svratim u rodni kraj mojih roditelja. Obiđem djeda i baku, a ljetos sam obnovio i bh. pasoš – otkriva veznjak Genta.

Uprkos činjenici da ima pasoš BiH Milićeviću je neophodna promjena sportskog državljanstva, jer je u omladinskim selekcijama nosio dres Švicarske.

– Znam da moram obaviti i tu administrativnu promjenu i na nju sam spreman zbog dresa BiH – priča jedan od najbitnijih fudbalera trenutnog lidera belgijske Jupiler lige.

Iako igra u odličnoj formi Milićević nije interesantan selektoru Švicarske Vladimiru Petkoviću, koji ga je svojevremeno trenirao.

– Nedavno pred jedan kvalifikacioni meč Švicarske novinari su pitali selektora za mene. Pohvalio me, ali je istakao da na mojoj poziciji ima kvalitetnijih igrača i da sa 29 nisam u najboljim igračkim godinama – govori budući Zmaj.

Tokom karijere Milićević je igrao s nekim od reprezentativaca BiH. Svlačionicu je dijelio s Ervinom Zukanovićem, dok Senada Lulića poznaje iz igračkih dana u Švicarskoj.

– BiH ima strašne igrače. Šteta je što nismo uspjeli eliminisati Irsku u baražu. Gledao sam obje utakmice, a mislim da smo mogli možda malo više u prvoj utakmici. Ipak, momci su se borili, iako je bilo dosta kritika. Da nije sviran penal sve je moglo biti drugačije – smatra Danijel Milićević, koji je u pet nastupa u Ligi prvaka postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Debi protiv Švicaraca?

Teoretski svoj debi Milićević bi mogao imati u prijateljskom meču protiv Švicarske, ukoliko isti dogovore savezi. Nasmijao se naš sagovornik kada samo mu to rekli…

– Sa Švicarcima trebamo igrati? Bilo bi to zanimljivo – ističe Milićević na kraju razgovora za Faktor.


Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)
Piše: zmajevibih7.blogspot.com/D.Stambolić/Faktor.ba

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.