Preskoči na glavni sadržaj

Na granici sa BiH se pojavio vampir: Živi u vodenici?!

Izgleda kao poljski WC koji je dao svoje, ali upućeni znaju bolje. Ova je vodenica dom prvog srpskog vampira Save Savanovića. Nakon gotovo 300 godina se urušila, a Sava sada nema doma, pa luta uokolo – navodi u svojoj reportaži RTL.

Lokalne su vlasti upozorile sve da se čuvaju, a prvi komšija već ima plan kako se ponašati ako mu na vrata dođe vampir.

“Treba biti razuman i smiren. Ne treba ga plašiti i ne treba mu se smijati”, kaže Mićo Matić.


I komšinica u ruci drži bijeli luk, ali ne zbog vampira, već joj treba za pitu, a glogov kolac ne za probadanje vampirskog srca, već za sadnju paprika. Svejedno tvrdi, dobro da ih ima.

“Legenda ide s koljena na koljeno. Kako smo mi priču naslijedili od naših predaka, tako i mi širimo dalje. Oni su pričali da su se u ta stara vremena vampiri prikazivali u obliku leptirice”, objašnjava Milka Prokić.

Leptirica je i bio horor film, koji je godinama plašio gledaoce bivše države, a snimljen je baš prema legendi o Savi. On bi mogao pomoći ovom zapuštenom kraju blizu granice s BiH, gdje je ovo najuzbudljiviji događaj dana.

Nemojte misliti da su Rumunjska i Srbija jedine domovine vampira koji na njima pokušavaju zaraditi.

I istarsko mjestašce Kringa ima svog vampira, koji se odaziva na ime Jure Grando. Niknuo je i njegov muzej koji privlači svoj broj turista. Nečem sličnome nadaju se i u Zarožju. Njihov se Sava probio do svjetskih medija pa već trljaju ruke i pripremaju ajvar s njegovim likom na teglicama. I nadaju se da će ih bijeli luk i euri turista spasiti od pošasti.

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.