Preskoči na glavni sadržaj

UŽASNA SUDBINA: "Moju Seku drogiraju i tjeraju na prostituciju, eno je na petlji, policija ništa ne poduzima"

Danima sam je tražila , a onda sam je ugledala na štajgi, na Kaćkoj petlji. Bila je to ona, ali uopće nije imala nikakav izraz na licu. Kada je podigla glavu, shvatila sam. Oni je drogiraju, priča Novosađanka S. M. (33) kroz suze o užasnoj sudbini sestričine koju su makroi kao maloljetnu natjerali na prostituciju.

Ova mlada žena mjesecima pokušava sestričinu Seku izvuče iz ruku makroa. Naizmjence se sastaje s policajcima i kriminalcima svih vrsta.


- I sinoć sam bila u policiji. Kažu da su im ruke vezane, jedino mogu ja uhapse. Pitala sam: Što čekate? Hapsite je, samo je izbavite. Više joj ne bih dopustila da se vrati, makar morala noge da joj polomim - odlučna je ova žena.

Ono što je izmučenu tetku potpuno prestravilo i nagnalo da se obrati medijima jeste poruka koju je primila prije samo tridesetak sati. "Seka se osilila. Vadi je ili ne mogu garantirati" , napisao joj je jedan od njenih kontakata.

- Još ranije su mi rekli : ako zagusti , nju će izbosti ili poslati u Italiju. Kako je spasim? - Pita se S. M.

Potresna priča počela je prije šest mjeseci. Tada se njena nećakinja , buntovna sedamnaestogodišnjakinja, suočila sa smrću oca koji ju je napustio dok je još bila beba.

- Možda joj roditelji nisu bili najbolji , ali nikada nije bila prepuštena sama sebi. Zajedno sa svojim roditeljima sam brinula o njoj od malih nogu. Bila je buntovna i povodljiva, ali joj nismo popuštali - kategorična je S. M.

U veljači u kuću se uselila nova drugarica o kojoj ništa nisu znali. I problemi su počeli. Ta djevojka danas negira da zna gdje je Seka, a nosi njenu garderobu. Majka je bila rastrzana između problematične kćeri , drugog muža i njihovo troje djece. Kad je pustila Seku na nekoliko dana kod drugarice, nije sanjala da je neće vidjeti mjesecima.

- Pozivi su se ponavljali svaka dva tjedna. Kada bi nazvala majku, stalno se cerekala, govorila joj da se ne brine, da se ona provodi, da "živi kao kraljica". Pominjala je Suboticu, Feketić, Zrenjanin - kaže S. M.

Dva mjeseca kasnije pojavila se na vratima. Trudna! Držao ju je mladić, Saša, navodno budući suprug.

- Netko ju je instruisao o tome što po zakonu smije kao maloljetnica. On je stalno ponavljao da ju je "odatle izvukao", a kada ga pitamo odakle, ušuti. Bila je trudna deset tjedana, a njega je poznavala samo dva tjedna. Otišle smo u Centar za socijalni rad, ali tamo su rekli da ne mogu ništa - sjeća se S. M., koja je kasnije saznala da je već tada njezina nećakinja uvučena u prostituciju.

Tetka je tada učinila nešto što smatra svojom velikom greškom. Pomogla je Seki da abortira. Samo nekoliko dana kasnije, djevojka je nestala. Ponovo su počeli pozivi.

- Tada je navodno živjela s nekim Mikijem. Dala nam je i adresu , misleći da ćemo biti spokojne. Njena majka je odmah tamo otišla. U stanu, umjesto kćeri, dočekala su je dvojica istetoviranih i jedna starija žena - kaže S. M.

Nakon svakog poziva odlazile su na novu adresu, ali su ih dočekivali novi sumnjivi tipovi i hladni tragovi. Za Mikija je saznala da je lokalni kriminalac, a za nećakinju da je jedna od 40 djevojaka koje u Novom Sadu, Subotici i Zrenjaninu rade za Madam, policiji dobro poznatu nekadašnju prostitutku. Sve je ispričala policiji, ali ništa nije postigla. Tada je počela da je traži po stajga i bordelima.

Svijet kriminalaca

U potrazi za ljudima koji bi joj pomogli spasiti nećaku, S. M. je ušla iu svijet kriminalaca.
- Išla sam od jednog do drugog kriminalca. Kada bi mi u razgovoru spomenuli nekoga od njih, a da je upoznat s Madam i djevojkama, odmah sam išla da se nađem s njim. Bila sam iu Beogradu. Više se i ne plašim. Nemam šta da izgubim - navodi S. M.

Izvor : blic.rs

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.