Preskoči na glavni sadržaj

NOVI MOMENTI O HAOSU U ŠVICARSKOJ: Nakon utakmice nekoliko igrača napustilo hotel, evo šta se poslije dogodilo...

Mali milion je opravdanja. Recimo, igrali smo protiv fudbalske velesile. Što Španija uistinu jeste. Dodatni i najveći problem je što su Španci našpanovani i radi se posljednja glazura pred polazak u Pariz. Isključenje Emira Spahića poraz čini podnošljivim...

U hotelu Santispark u St. Gallenu bila je prava drama. "Igralo se treće poluvrijeme", saznaje Avazov Sport.


Ranije se nagađalo ko od "glavnih" neće u hotel. No kada se pojavilo više njih raslo je nezadovoljstvo "manjine".

Tražiti od Edina Džeke ili Miralema Pjanića da idu u Japan bilo bi u najmanju ruku bezobrazno. Džeki i Pjaniću treba odmor. I oni su nam potrebni za kvalifikacije, a ne da svojim prisustvom podižu rejting na nekakvom Kirin kupu u Tokiju.

Niko se nije pobunio zbog Džekinog i Pjanićevog odusustva, no kada su i neki drugi najavili da će umjesto u Japan na odmor, nastala je prava drama u hotelu. Sazvan je hitni sastanak na kojem je selektor tražio najbolje rješenje za savez i reprezentaciju.

Da stvar ne bi eskalirala intervenirao je i predsjednik Elvedin Begić, dežurni vatrogasac u ovakvim situacijama. Nekoliko igrača vec je napustilo hotel. Edin Džeko, Emir Spahić, a još trojica standardnih pakuje kofere. U Tokio neće ni Asmir Begović, večeras jedan od boljih u našem timu. Na gol će Ibrahim Šehić. Osim pomenutih igrača još najmanje trojica su izrazila želju da ne putuju na turnir u Japan. To su Sead Kolašinac, Muhamed Bešić i Edin Visća. Sva tri nogometaša su imali naporne sezone...

Pregovori će očito trajati dugo u noć. Bazdarevića dodatno "tangira" Vahid Halilhodžić, selektor Japana koji želi da vidi najbolju reprezentaciju u Tokiju. Što je nemoguće. I BiH valjda ima svoje interese i treba štititi svoje najbolje igrače. Ako su Japanci masno platili ne znači da treba cijediti naše vedete i da im odmor prođe u Aziji...

''Ako ne ide kompletna reprezentacija, zašto bi i mi, koji smo imali naporne sezone i smatramo se standardnim u reprezentaciji, išli? Imamom i mi pravo na odmor'', kazala je nekolicina reprzentativaca saradniku Avazovog Sporta koji su čekali ishod sastanka Begića i njegovih saradnika te stručnog štaba.

''Tačno je da ne idem u Japan. To smo ranije dogovorili', kratko je kazao Asmir Begović za naš list i otišao pakovati svoje stvari.

Bazdarević je uvjeren da će i "B" postava dostojno predstavljati našu zemlju na turniru koji je neko vrlo drsko smjestio u kalendar Evropskog prvenstva. Što je bilo dovoljno da sve ozbiljne reprezentacije zahvale na pozivu. Jedno je sigurno u Japanu će BiH nastupiti samo za potrebe turnira u šarenolikom sastavu. I nikad više.

zmajevibih7.blogspot.com

Popularni postovi s ovog bloga

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.