Preskoči na glavni sadržaj

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.




Pretraga terena, prekinuta tokom noći, nastavljena je prijepodne. Beživotno tijelo pronađeno je nedaleko od litice sa koje je bačeno u kanjon. Iz policije još nema zvanične potvrde da se radi o tijelu Arnele Đogić, jer još nije izvršena identifikacija, no po svemu sudeći radi o djevojci za čije se ubistvo sumnjiče Avdija Selimović i Muriz Brkić.

ALDINA AHMIĆ, glasnogovornica policijskog komesara ZDK: Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje predata su dva lica, S.A. iz Olova i B.M. iz Sokoca koja se sumnjiče za ubistvo nestale djevojke.

26-godišnjaci Selimović i Brkić priznali su policijskim inspektorima da su u subotu ubili djevojku te da su je nakon toga bacili sa litice visoke 70 metara. Beživotno tijelo tu su danas i pronašli timovi policije, civilne zaštite i vatrogasci. Naknadno će biti poznato na koji način je djevojka ubijena, te da li je bila živa u trenutku kada je bačena u ponor.

O motivu se još nagađa. Navodno bi motiv mogla biti ljubomora Avdije Selimovića, koji je bio, prema tvrdnjama mještana, u vezi sa ubijenom djevojkom. Arnela je odlučila prekinuti vezu, zbog čega joj je Selimović prijetio, a navodno je nedavno pokušao zapaliti traktor u vlasništvu njene porodice.

Kasno popodne završeno je saslušanje, a kantonalnom sudu upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora. Sud je odlučio, Selimović i Brkić će u pritvoru provesti 30 dana. Dvojica 26-godišnjaka terete se za ubojstvo počinjeno na okrutan i podmukao način za koje se može izreći i kazna zatvora do 40 godina.

TV1

Popularni postovi s ovog bloga

SVE ŽENE HARISA SILAJDŽIĆA: Nećete vjerovati sa koliko je žena bio u braku…

Haris Silajdžić (71), bivši član Predsjedništva BiH i šef bh. diplomatije, i Selma Muhedinović (41), nekada pjevačica, krunisali su ovih dana višegodišnju ljubavnu vezu brakom u jednom sarajevskom restoranu. Ovo je Silajdžiću, koji se povukao iz politike i u posljednje vrijeme se u javnosti pojavljuje kao autor poezije te nerijetko i kao analitičar događaja u arapskom svijetu, treći brak.

DA VAM SRCE PREPUKNE: Dubravka Mijatović se herojski držala sve do jednog trenutka…

Bivša supruga glumca Marinka Madžgalja je na komemoraciji bila vidno potresena. Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju uz prisustvo članova porodice, prijatelja i brojnih kolega. Prethodno su se svi oni od glumca oprostili na komemoraciji u ``Ateljeu 212``.